This is a multilingual magazine - you can contribute in any language you wish.

An online magazine produced by local reporters.

We unscientifically document Pig, an art production by Kaleider, as it travels around the world.

“Open maken, dat ga ik niet doen. Er zijn vast mensen met een functie die het geld kunnen meenemen naar een goed project. Dus ik ga er wel wat instoppen, maar ik wil er wel wat bij zeggen: ik zou het heel belangrijk vinden als het aan educatie besteed wordt.”

“Ik verwacht dat Oerol bezoekers zo bewust zijn dat ze er geen geld voor een kopje koffie uithalen. Het zou kunnen dat er collega’s zijn, die op een Pabo zitten nog en die een project gaan maken, waarin kinderen leren dat varkenslapjes niet in de koelkast groeien. Dat die gewoon in een varken zitten, en dat die varkens niet van hot naar her gesleept moeten worden, maar dat ze ook recht hebben op een fatsoenlijk leven. En dat je een karbonaadje eet en graag het varken van top tot teen op eet.”

Pigzine: “En geeft u uw geld dan nu hier aan?”

“Nou misschien komt er iemand met een heel leuk idee.
Misschien is er iemand die er heel lekker van gaat eten, dat is ook best. Als ‘ie er dan maar van geniet. En dat ze dat dan laten weten. Via de Oerol app.”

Pigzine: “Wat zouden de problemen van The Pig kunnen zijn?”

Dat mensen verschillend kunnen denken over waar het geld naartoe staat? En ik hoop dat je ze toch snel tot een overeenstemming komen. Geef het aan VluchtelingenWerk. Of bijvoorbeeld Kika, vind ik prima.


Oerol Festival, Terschelling, The Netherlands – 16/06/2018


Back to blog feed

Main Categories